top of page

Eco-dag GC De Bosuil: van Repair Café tot geneeskrachtige kruidenOVERIJSE/JEZUS-EIK - Zondag 26 maart wordt van 10 tot 16 uur een wervelende Eco-dag gehouden in GC De Bosuil. 'Wij bouwen de Bosuil om tot een huis vol inspiratie voor wie wil delen, ruilen, herstellen, hergebruiken en zo veel meer. Hieronder vind je alle informatie', klinkt het uitnodigend.

Op de affiche van deze zondag : Repair Café, een fashion swap, een boeken- en platenswap, een infobeurs, de tweedehandsbeurs van de gezinsbond, workshops schoonheidsproducten, een kidscorner, een boerenmarkt, een klimaatzoektocht en nog zoveel meer.

Het geheel wordt als een woning opgevat want In de garage vind je het Repair café terug. Kapotte spullen die je niet zelf kunt herstellen? Gooi ze niet weg, maar laat ze repareren. Verklein zo mee onze afvalberg. De woonkamer nodigt jou uit op de Tweedehandsbeurs van de Gezinsbond. Schrijf je hier in als je een standje wil bemannen. In e woonkamer kom je tot rust met een leuke plaat of een goed boek. Verhinder dat jouw boeken en platen stof staan te vergaren in je kast en ruil ze met een andere lezer/luisteraar. De organisatie zorgt voor een gezellig hoekje met platenspeler.


Plantjesstekker

Geef je planten een tweede thuis. Heb je tuinplanten die wat enthousiaster groeien dan je geplan(t)d had? Of ben je een fervent 'plantjesstekker'? Verdienen je tuin- kamer- of terraspotten een tweede leven? Françoise fleurt jouw planten op en geeft ze een nieuwe thuis.Lijkt dit iets voor jou? Kom dan naar onze Eco-dag en geef jouw planten een tweede leven. De kidscorner krijgt dankzij vicycle-it, bonobobox en de speelotheek een speelse sfeer. Ontdek hen op www.BonoboBox.be | https://vicycle-it.be/ | https://overijse.gezinsbond.be/speel-o-theek-de-belleborre

Ontdek in onze tuin alles over geneeskrachtige kruiden, appelen en peren van eigen teelt en een lokaal boeket samenstellen terwijl je één bent met de natuur. Gebruik het fruit uit de natuur om je eigen smoothie te maken met de sappentrapper.Schaaf je kennis bij in het bureau en kom alles te weten over recycleren, zero waste, onafhankelijke nieuwsberichtgeving, ecologisch tuinieren en koken dankzij Interrand, Apache , Velt , Druifkracht, Veerle Colle, Klimaatnetwerk druivenstreek.

Klimaatnetwerk druivenstreek zorgt ook voor een heuse klimaatzoektocht.http://www.debosuil.be/

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page