top of page

Doek valt voor Au Flan Breton in FélicéstraatHOEILAART - 'Vanaf zondag 30 juni is onze winkel in Keerbergen gesloten. Je kan vanaf dan terecht in onze dichtstbijzijnde winkels in Kampenhout, Herent, Wilsele', staat er te lezen.

Na Keerbergen sluit bakkerij Au Flan Breton nu zondag om 13 uur ook het Hoeilaartse filiaal. Dat bevond zich aan de Marcel Félicéstraat in afwachting van het compleet nieuwe pand dat aan de Henri Caronstraat zou komen.


Yvette (midden met bril) werd verrast met een openlucht-afscheid want nu eerder met pensioen na langste staat van dienst.

Caronstraat is in het diepvriesvak gezet, De pop-up in de Félicéstraat gaat onheroepelijk dicht want onvoldoende rendabel en de oplopende kosten staan zo'n uitbating met het 'brood'nodige personeelsbestand nu eenmaal niet meer toe in deze tijden. Verkoopster Yvette die in oktober met pensioen zou gaan, trok vandaag nog eens naar de winkel om afscheid te nemen van haar dierbare collega's van vandaag en/of die uit een verder verleden. Want wie Au Flan zei, zei Yvette. Laura, Evi, Shahe, Denise, Miche, Anouschka en Dylan (zij die zich vrij konden maken), kwamen zaterdag het glas heffen en daarna nog een voorlaatste keer de gordijnen neerlaten.

De keten Au Flan Breton sloot onlangs ook al hun winkel aan de Hennemarkt in Tienen. De reden is dat de winkel minder klanten aantrok dan verwacht was. Au Flan Breton, een bakkersketen waarvan Frederik Delrue eigenaar is, heeft in totaal veertien winkels. Zo ook in Tielt-Winge en Wilsele. Daarnaast hebben ze ook een aantal broodautomaten. In 2022 namen ze de voormalige bakkerij Keller in Tienen over, Maar nu, na amper twee jaar heeft men besloten ook die winkel in Tienen definitief te sluiten. 'Er kwamen niet voldoende klanten om de winkel verder open te houden', aldus eigenaar Delrue.


Shahe zal dit weekend de allerlaatste uurtjes in de Félicéstraat in de bres zijn..


Investeringspartner

'Voor de financiering van de nieuwe locatie en een verdere uitbreiding naar 4 winkels per jaar, zijn we op zoek naar een structurele investeringspartner met relevante expertise en/of ervaring', luidt het verder.

Het blijft de bedoeling om de oude winkel in Hoeilaart te slopen en een nieuw gebouw neer te zetten met een nieuwe bakkerszaak inclusief stukje verbruikzaal. We konden de plannen van de architect intussen bewonderen en kunnen reeds verklappen dat het om een erg fraaie en ruime nieuwbouw gaat die het Hoeilaartse centrum een opvallende hedendaagse look zal bezorgen. Boven de winkel komen appartementen.
Foto's © Michel Van Mullem349 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page