top of page

De openingsavond van Rani en Régine, de kersverse druivenambassadeursDRUIVENFEESTEN - Op de openingsavond van de Druivenfeesten werden zoals aangekondigd de nieuwe Druivenambassadeur en vice-Druivenambassadeur bekendgemaakt: Rani Van Sever en Régine Verhaegen mogen vanaf vandaag een heel jaar de Druivenstreek vertegenwoordigen in binnen- en buitenland.

Druivenambassadeur Rani Van Sever (links op de foto) is 26 jaar en geboren en getogen in Neerijse. Ze groeide op tussen de velden en serres die de Druivenstreek zo typeren. Haar grootouders, die in Hoeilaart wonen, zijn nog steeds actief als serrist en gaven hun groene vingers door aan hun kleindochter. Rani is leerkracht in de Sint-Clemensschool van Hoeilaart. Daarnaast steekt ze regelmatig de handen uit de mouwen bij N-Ice IJssalon en Frituur 105. De nieuwe Druivenambassadeur is voorts actief bij Smash Neerijse en wordt ook regelmatig in het Begijntjesbad gesignaleerd. Rani Van Sever is een bezige bij met zin voor avontuur.


Onderwijsduo

Vice-Druivenambassadeur Régine Verhaegen (rechts op de foto) is 64 en woont van kinds af aan in Overijse. Ze groeide op tussen de druivenranken en verkende met enthousiasme de bossen en holle wegen in de streek. De serres thuis gaven haar de liefde voor onze streek, erfgoed en de druiventeelt met de paplepel mee. Régine gaf meer dan 40 jaar les in Overijse zodat Overijse voor een jaar met een onderwijsduo op stap kan. Régine Verhaegen helpt een handje bij evenementen en is ook als vrijwilliger aan de slag in bezoekerscentrum Dru!f, waar ze toeristen van binnen en buiten de streek onthaalt.

'De jury koos voor deze twee kandidaten omwille van hun ruime kennis over de Druivenstreek en hun enthousiasme om deze kennis en passie te delen. De twee dames met pit verbinden verschillende generaties, en vormen zo een mooie tandem om onze regio te vertegenwoordigen, over grenzen en leeftijden heen', klonk het.


Topper

De openingsavond werd opgeluisterd door de ska-formatie MoodCollector, een handvol keurige heren met uitstekende blazers en dito sound. Later op de avond was het de beurt aan niemand minder dan Niels Destadsbader met zijn muzikale compagnon Miguel Wiels aan de toetsen naast een aantal andere kundige musici. '. Gloria', 'Annelies', 'Jezelf zijn', 'Als we samen zijn', 'Paradijs', 'Hey pa', 'Onderweg' en veel andere succesnummers werden door een uitzinnige menigte een voor een luidkeels meegezongen. Als we daarbij nog kunnen melden dat er geen spatje regen te bespeuren viel, kan de start van de Druivenfeesten 2023 als een topper worden beschouwd. De feesten duren nog tot en met woensdag 30 augustus en iedereen wordt er verwacht.


Foto's © Michel Van Mullem


221 weergaven0 opmerkingen
bottom of page