top of page

Cultuurhuizen Druivenstreek vormen andermaal één front voor programmatie '23-'24TERVUREN/DUISBURG - Deze namiddag werd het Cultuurseizoen Druivenstreek 2023-2024 gelanceerd in de beeldentuin van Tom Frantzen van wie iedereen zijn beeldencreatie de Jazzfontein (om maar die te noemen) kent. 'Meer dan ooit vormen de zes cultuurhuizen -GC de Bosuil, GC de Kam, GC de Lijsterbes, CC Den Blank, GC Felix Sohie en cc De Warandepoort- één front en komen we met één gezamenlijk aanbod naar buiten', klonk het geestdriftig.

De tijd dat elk cultuurhuis individueel de boer op ging met eigen affiches en programmaboekjes ligt ver achter ons. Tegenwoordig stapt men als één gezwind cultuurcollectief naar het publiek toe in de hoop dat er wel meerdere items uit het aanbod menigeen zullen aanspreken.

'Met een gevarieerd programma dat theater, muziek, dans, humor en nog veel meer omvat, belooft dit seizoen een ware traktatie voor de zintuigen te worden. Als cultuurhuizen hebben wij ondertussen een reputatie opgebouwd als toonaangevende bestemmingen voor culturele evenementen in onze prachtige regio', klonk het vandaag.


Lijnbussen

'Dit nieuwe seizoen is geen uitzondering, met een diverse line-up die zowel lokale talenten als internationaal gerenommeerde artiesten omvat. We schotelen niet minder dan 136 voorstellingen aan je voor'. Wat de cultuurminnaar zoal kan verwachten? Die kan zich verheugen op een mix van klassiekers zoals Kommil Foo, Raymond van het Groenewoud of Günther Neefs, maar ook vernieuwende creaties krijgen een plek. Denk hierbij aan de voorstelling ‘Desperado’ met Kraainems acteertalent Kyra Verreydt. En dat naast verschillende theatervoorstellingen bevolkt door onder meer Warre Borghmans, of Bruno Van den Broecke. Voorts wordt weer veel muziek geserveerd: Jef Neve, Margriet en Celien Hermans, Cleymans en Van Geel of Tom Robinson om er maar enkelen te noemen. En uiteraard ben je ook voor humor bij de cultuurhuizen in de regio aan het juiste adres: Kamal Karmach, Jade Mintjens, Jens Dendoncker, Amelie Albrecht, … je kan ze allemaal in de Druivenstreek ontdekken. Vanaf vandaag, 2 juni – 18 uur kan je het aanbod op de verschillende websites van de cultuurhuizen raadplegen. De gedrukte seizoensbrochure ligt volgende week in de bussen van allen die in de Druivenstreek (Huldenberg, Bertem, Overijse, Tervuren en Hoeilaart) wonen én in de bussen van Kraainem, Wezembeek-Oppem, Sterrebeek en Kortenberg. Vanaf 6 juni kan je de campagne ook spotten op de bussen van de Lijn in de Druivenstreek, want gedurende 8 weken voert men promotie op de achterzijde van een aantal Lijnbussen.


Nieuw ticketingsysteem

De ticketverkoop start op vrijdag 9 juni om 9 uur met een aantal nieuwigheden: De laatste maanden en weken werd er door alle collega’s van de cultuurhuizen stevig gewerkt om een nieuw ticketingsysteem te implementeren. 'Dit nieuwe systeem, waar zij vanaf 9 juni mee zullen werken (sommige centra zijn er nu al mee aan de slag gegaan) is een prachtig voorbeeld van waar we als regio voor staan: door het bundelen van de krachten zorgen we voor een ruimer aanbod voor de burgers uit onze regio', klinkt het. 'We werken met een eengemaakt ticketingsysteem, waardoor je als klant met één account tickets kan bestellen voor alle voorstellingen van onze cultuurhuizen. Je kan ook in elk centrum terecht om tickets te kopen voor alle voorstellingen van onze centra. UiTPAS Druivenstreek Daarnaast zetten de cultuur- en gemeenschapscentra volop in op de UiTPAS Druivenstreek. We werken niet langer met een abonnementensysteem waarbij de klant onmiddellijk 4 tickets voor 4 voorstellingen moet bestellen om te kunnen genieten van een korting, maar kiezen voor een UiTPASkorting: UiTPAShouders krijgen altijd 10% korting op het basistarief bij de aankoop van hun ticket, ongeacht het aantal voorstellingen dat men kiest of wanneer men bestelt. Als dat geen stimulans is om die UiTPAS aan te schaffen'.
222 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page