top of page

Actiecomité 'Niet in Tervuren' protesteert aan Leuvensesteenweg tegen komst McDonald'sTERVUREN - Voorbije zaterdag posteerden zich enkele vrijwilligers van het Actiecomité 'Niet in Tervuren' aan de Carrefour langs de Leuvensesteenweg. Ze verzamelden handtekeningen en gaven uitleg over de nieuwe poging van McDonald's om een restaurant langs de N3 in Tervuren te openen.

'Tervuren heeft al nee gezegd tegen dit project', klinkt het. 'Wij willen minder verkeer langs de N3, minder overlast in woonbuurten en minder baanwinkels. Wij steunen nieuwe horeca in het centrum en willen veilige straten in plaats van fastfood naast scholen. De nacht- en zondagsrust van de omwonenden zal niet alleen gestoord worden door wagens, klanten op de parking en de stoep, maar ook door de bestellingen in de drive-in ingesproken in een microfoon', aldus buurtbewoner Eric Benoit. 'McDonald's gaat ook voorbij aan het feit dat er in vergelijking met de vorige keer wezenlijk niks is veranderd. De inplanting blijft in strijd met het lokale en gewestelijke uitvoeringsplan dat dit een woonbuurt is die niet geschikt is voor de inplanting van een snelwegrestaurant', reageerde buur Nele Berghmans op haar beurt.


Druk

Ook de Fietsersbond Tervuren is niet blij met de komst van McDonald’s naast een lokale verkeersader die bedoeld is voor schoolgaand verkeer per fiets, bus en wagen maar nu al overladen is door sluipverkeer dat de files op de E40 Leuven-Brussel wil ontwijken. 'Persoonlijk eet ik af en toe een Big Mac met mijn kinderen. Dat doen zeker andere leden. Maar moet dat snelwegrestaurant, met McDrive, hier naast een fietspad en scholen aan de drukste weg van Tervuren? vroeg Dafydd ab Iago van Fietsersbond Tervuren zich af. 'McDonald's berekent zelf 5% meer verkeer, maar gebruikt gegevens van de rustigste maanden van het jaar. Ook horen we dat de 'onafhankelijke' studie bijgewerkt moest worden. En omwonenden maken zich grote zorgen over het toegenomen verkeer — 33.000 nieuwe autoverplaatsingen per maand, zo blijkt. Wat een nachtmerrie voor Tervuren”, aldus nog de Fietsersbond Tervuren.


Intussen wachten alle betrokken partijen het openbaar onderzoek af. Wordt dus vervolgd.


Foto's Michel Van Mullem


42 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page