top of page

Aardbeving Syrië-Turkije: GROS Overijse doneert 2000 euro
OVERIJSE - GROS Overijse steunt Dokters van de Wereld. Ook een aantal brandweermannen van HVZ Oost zijn via B-Fast aan de slag in het getroffen gebied.

De GROS van Overijse (Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking) heeft vanuit zijn budget voor noodhulp 2000 euro gedoneerd aan de Dokters van de Wereld (www.doktersvandewereld.be). Ze zijn werkzaam in de regio en maken deel uit van het consortium 12-12 (www.1212.be).

'De situatie is catastrofaal. In Antakya zijn ontelbaar veel gebouwen ingestort en liggen slachtoffers nog steeds onder het puin. De overlevenden hebben dringend medische zorg, voedsel en onderdak nodig. Veel zorgcentra, ook die van Dokters van de Wereld, zijn ingestort of beschadigd. Ook onze eigen teams werden getroffen, sommige van de collega’s verloren familieleden en naasten. In die context zijn we aan de slag, in een ijskoude wintercontext en met de angst om onze geliefden niet te vinden." vertelt Hakan Bilgin, voorzitter van Dokters van de Wereld in Turkije.


Mobiel medisch team

'Zowel de kantoren van Dokters van de Wereld in Afrin en Idlib als ons zorgcentrum in Jandairis in Syrië zijn beschadigd. In Afrin en Idlib blijven onze teams ononderbroken gewonde patiënten behandelen in de zorgcentra die nog operationeel zijn. Intussen trekt een mobiel medisch team naar verschillende plekken in het rampgebied om gewonden te helpen die geen toegang hebben tot medische faciliteiten. Ons mobiel team bestaat uit een arts, verpleegkundigen, een vroedvrouw en apothekers.'

Ook enkele van collega’s van de Hulpverleningszone Oost vertrokken met het B-FAST team naar Turkije om hulp te bieden na de ramp die het land trof.

Wie zelf wil helpen kan een gift doen via het hulpfonds 12-12.

19 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page